Dezumidificatoare de apartament (1, 2, 3 camere)Iarna, primavara, toamna.. impreuna cu schimbarile de termperatura vine si igrasia din multe apartamente. Datorita diferentelor de temperatura dintre exterior si interior, adesea ni se aburesc geamurile, sau chiar se formeaza o veritabila balta pe sub ele de la apa ce se prelinge. Acest lucru conduce la exces de umiditate in casa, ceea ce conduce la igrasie si mucegai pe pereti.

Pentru a preveni igrasia si mucegaiul este important sa aerisim locuinta in fiecare zi, macar 10 minute, si sa avem o caldura de aproximativ 25 de grade in toata casa. Uneori chiar si in aceste conditii se formeaza exces de umezeala in casa!

O varianta excelenta de prevenire a acestor probleme sunt aparatele de dezumidificare si purificare a aerului. Dezumidificator de aer si purificator de aer se poate achizitiona si separat, insa ideal ar fi sa avem un 2 in 1, ca dupa ce dezumidificam aerul sa il si purificam, astfel prevenim mult mai eficient reaparitia mucegaiului si a igrasiei.

Aparatele care au dubla functie, fiind si dezumidificator si purificator de aer sunt putintel mai scumpe, insa isi merita banii.

In acest articol ne vom limita la dezumidificatoarele de aer pentru apartamente.

Dezumidificatoare casnice

Daca dorim sa folosim aparatul pentru apartament, este importan sa il alegem cu grija, altfel riscam ori sa dam prea multi bani pe el, fiind mult prea performant pentru nevoile noastre reale, ori sa achizitionam unul care nu face fata cerintelor noastre. Sa vedem asadar care sunt aspectele pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand cumparam un dezumidificator pentru apartament.

Suprafata maxima recomandata (mp) este factorul cel mai important!

In functie de marimea apartamentului nostru, trebuie sa alegem un aparat care sa acopere metri patrati pe care ii avem in locuinta noastra.

Dezumidificator pentru apartament cu 1, 2, 3, 4 camere

Pentru apartamentele cu o camera este suficient un aparat mai micut, sa zicem de 10-31mp (vezi aici). Pentru un apartament cu doua camere insa ne trebuie ceva putintel mai performant. Pentru acestea recomandam un dezumidificator care face fata la o suprafata de 40-50mp (vezi aici).

Pentru cele de 3 camere sau mai mari, e potrivit un aparat care acopera cu succes o suprafata intre 55-95mp (vezi aici). De la 4 camere in sus deja e potrivit sa ne gandim si la dezumidificatoarele profesionale (vezi aici), desi ar face fata cu succes si aceste dezumidificatoare casnice.

Pentru ca cei mai multi dintre noi locuim intr-o locuinta cu 2-3 camere, va oferim mai jos cateva sugestii de dezumidificator pentru acestea.

Dezumidificator TTK 70 S

Dezumidificator TTK 70 SCapacitate maxima de dezumidificare 24l/zi si debit aer de 150mc/h.  Potrivit pentru spatii de pana la 50mp. 

Acest dezumidificator a fost verificat de TÜV Germania și poartă sigla GS pentru o siguranță verificată.

Vezi aici mai multe detalii!

 

 

Dezumidificator Meaco UK 20L

Meaco UK 20L este un dezumidificator cu consum mic de energie electrica, potrivit pentru spatii de pana la 55 mp. La achizitionarea acestui aparat primesti cadoul un Filtru de aer HEPA.

Cu ajutorul filtrului HEPA acest dezumidificator poate devenii si un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii la: spori de mucegai, polen, praf, acarieni, par de animale si alte 99,97% particule mai mari de 0.3µm(microni).

Vezi aici mai multe informatii despre acest aparat!

 

P.S. Acest dezumidificator cu consum redus de energie este produs de Meaco, in Marea Britanie, unde a fost desemnat de catre „Which Magazine” drept cel mai bun dezumidificator in 2014.

 

Dezumidificator si Purificator de Aer CA 707

CA 707 este un aparat pentru spatii mai mari si il recomandam pentru apartamentele cu 3 camere.

Capacitate maxima de dezumidificare este de 20 l/zi, iar debitul de aer este de 120 m3/h.

Acest aparat este potrivit pentru spatiile de pana la 70 mp / 175 m3.

Este un 2 in 1 veritabil, dezumidificand si purificand aerul in acelasi timp prin ionizatorul cu care este dotat.

Vezi aici mai multe detalii despre acest aparat.

Daca e sa ne uitam cu atentie, singurul impediment al acestor aparate este pretul destul de ridicat, mai ales a acelora care sunt necesare pentru apartamentele cu mai multe camere, sau cu camere mai mari decat cele din apartamentele obisnuite. Un alt impediment, destul de minor am spune noi, este ca fiecare aparat de acest gen scoate un oarecare zgomot si creste temperatura din incapere cu 1-2 grade.

Sanatate inainte de toate!

Dar, daca e sa ne uitam la costuri versus beneficii, ne dam seama cu usurinta ca merita facut un sacrificiu pentru a achizitiona un astfel de aparat. Este un mare avantaj pentru sanatatea noastra!

PONT: 4 rate fara dobanda!

In incheiere, va oferim un pont. Achizitionati aparatul dorit in 4 rate fara dobanda, facandu-va un card de cumparaturi StarBT.

Click aici pentru a solicita un card de cumparaturi StarBT!

Dezumidificatoare de apartament (1, 2, 3 camere)
5 (100%) 7 voturiUn comentariu la “Dezumidificatoare de apartament (1, 2, 3 camere)

  1. Multumesc pentru recomandari! Mi-au fost de mare folos! Chiar nu stiam ce s-ar potrivi pentru un apartament de 2 camere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *