Ecosphere – Ecosistemele inchise sunt acum si in RomaniaCe este Ecosphere?

EcoSphere este numele de brand folosit pentru globurile de sticla care contin ecosisteme miniaturale. Aceste ecosfere sunt produse de compania Ecosphere Associates din Tucson, Arizona, America.

Ecosistemele in miniatura sunt disponibile sub forma sferica sau ovoidala si sunt vandute in intreaga luma ca o interesanta inovatie stiintifica sau ca simple obiecte decorative.

Atractia principala la aceste ecosisteme o reprezinta creventii de culoare rosu-rozalie din specia Halocaridina rubra care au aproximativ un centimetru lungime. Crevetii inoata energici prin acvariul in miniatura si se hranesc cu bacteriile si algele din ecosistem.

Ceea ce este foarte interesant este ca aceste sfere sunt inchise, iar ecosistemul se intretine de la sine timp de cativa ani. Tot ce e nevoie pentru ca acest ecosistem sa reziste este o temperatura medie, cea din locuinta fiind perfecta, si putina lumina naturala sau chiar artificiala. Algele produc oxigen care sustine viata crevetilor si a bacteriilor. Bacteriile descompun deseurile crevetilor, iar acestea produc nutrienti pentru alge si bacterii, nutrienti cu care se hranesc crevetii. Compania producatoare sustine ca crevetii din ecosistem traiesc aproximativ 2-3 ani.

Cat costa un sistem EcoSphere?

Cel mai ieftin ecosistem de acest gen este Ocean Oval si costa 450 de lei. Cea mai scumpa ecosfera este Sphere White, are 23 de cm si costa nu mai putin de 2250 lei.

CUMPARA AICI

In incheiere, sa vedem prezentarea video oficiala a acestor EcoSfere.

Ecosphere – Ecosistemele inchise sunt acum si in Romania
5 (100%) 4 voturiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *