Icoane Crestine, un cadou deosebit pentru cei dragiO foarte mare parte dintre romani sunt ortodocsi. Ortodocsii folosesc in mod special icoanele, dar sunt si multi alti oameni care, desi nu au neaparat vreo apetenta speciala spre religie, au totusi in casa lor macar o icoana. Unii folosesc icoana doar pe post de decoratiune, laolalta cu statui ai lui Buddha (vezi aici) si alte decoratiuni Feng Shui (vezi aici).

In acest articol va recomandam cateva icoane crestine deosebite pe care merita sa le oferiti sub forma de cadou pentru cei dragi. Calitatea lor este deosebita, iar preturile sunt acceptabile.

Cina Cea de Taina, Icoana pe Foita Argint 925
Cina Cea de Taina, Icoana pe Foita Argint 925Vezi aici!

Icoana este realizata in stil bizantin, in Grecia, si reprezinta poate cea mai cunoscuta scena biblica, Cina cea de taina. Este lucrata in argint 950 si partial aurit cu aur de 24K. Dimensiunile sunt: 18x13cm.

Icoana Maica Domnului de la Kazan
Icoana Maica Domnului de la KazanVezi aici!

Aceasta icoana este din partea Bisericii Ortodoxe din Rusia. Icoana cu Maica Domnului Kazanskaya este lucrata pe foita de argint 925 si are marimile 12cm x 15.5 cm.

Icoana pe Foita de Argint Maica Domnului - Dulcea Sarutare
Icoana pe Foita de Argint Maica Domnului – Dulcea SarutareVezi aici!

Icoana „Dulcea sarutare” o prezinta pe Maica Domnului impreuna cu Iisus, intr-un moment de tandrete materna. Icoana este realizata pe o foita din argint 925. Marimea este: 9.5 cm x 13.5 cm.

Cina cea de Taina Icoana Argint
Cina cea de Taina Icoana Argint – Vezi aici!

Icoana este realizata cu mare atentie pe o placa de argint si pe alocuri chiar aur, si infatiseaza Cina cea de taina. Are picior de sustinere, dar si posibilitate de agatare, asa ca este potrivita pentru a fi pusa atat pe mobilier cat si pe perete.

Dimensiunile icoanei sunt: 50 cm lungime, 22cm inaltime si 1.5cm latime.

Icoana Maicii Domnului Calauzitoarea
Icoana Maicii Domnului Calauzitoarea – Vezi aici!

Aceasta este o icoana foarte populara prin casele crestinlor. Marimea este: 19×26 cm.

Mai multe icoane similare se gasesc aici!

Cum spuneam la inceput, icoanele pot fi un cadou deosebit pentru cineva cu credinta in Dumnezeu, chiar daca nu este vorba despre o persoana ortodoxa. Si catolicii au icoane in casele lor. Drept e ca nu au asa un cult precum ortodocsii, insa consideram ca ar accepta cu drag un asemenea cadou.

Vezi icoanele disponibile

Tie care icoana ti-ar face placere sa o oferi cadou?

Icoane Crestine, un cadou deosebit pentru cei dragi
5 (100%) 4 voturiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *