Dezumidificatorul casnic – soluţia pentru locuinţele cu mucegai, igrasie sau condens

Indiferent că locuieşti la bloc sau la casă, umiditatea excesivă a aerului pe vreme rece sau ploioasă poate dăuna mult atât locuinţei, cât şi sănătăţii tale sau a familiei..

Din experienţa proprie ştiu că uneori pot fi găsite şi soluţii de compromis în  cazul locuinţelor cu mucegai, igrasie sau condens. Ca de exemplu, să ştergi mereu cu lavete uscate geamurile umede ale camerelor afectate de condens. Sau să aeriseşti încăperea cel puţin o dată pe zi. Ori să cureţi pereţii de mucegai cu lavete umede şi cu clor. Sigur, pot fi şi acestea soluţii la locuinţele cu mucegai, igrasie sau condens. Însă întregul proces, trebuie să recunoaştem, este de cele mai multe ori destul de stresant şi ineficient în timp. Problema reapare şi reapare iarăşi, iar eforturile noastre par a fi făcute în zadar.

Am însă şi de această dată o veste bună pentru voi. Vă prezint soluţia ideală pentru locuinţele cu probleme de mucegai, igrasie sau condens – dezumidificatoarele casnice.

DEZUMIDIFICATOARE CASNICE

Dezumidificatorul casnic ajută atât la eliminarea umezelii dăunătoare din încăperile cu risc de formare de mucegai ori igrasie, cât şi la reglarea umidităţii la un nivel optim pentru sănătatea celor ce locuiesc în respectiva încăpere.

Îl poţi folosi cu succes în mai multe tipuri de încăperi ale locuinţei:

 • în camere cu risc de formare de mucegai ori igrasie
 • în debarale sau alte spaţii închise unde nu există o ventilare a aerului corespunzătoare
 • în camere neîncălzite corespunzător cu risc crescut de condens
 • în baie sau alte spaţii cu umiditate mai crescută unde, de exemplu, se usucă rufele (cu ajutorul dezumidificatorului casnic acestea se vor usca mult mai repede)
 • în camera bebeluşului, întrucat acest aparat controlează umiditatea excesivă într-un mod cât mai silenţios.

Mai multe detalii despre avantajele unui dezumidificator de cameră, poţi afla de aici.

Întrucât şi eu m-am confruntat cu aceeaşi problemă în locuinţa mea, şi anume mucegai pe alocuri pe pereţii camerei şi condens la geamuri, soluţia ideală a fost aceeaşi: dezumidificatorul casnic.

Dezumidificator Meaco UK 12L
Dezumidificator Meaco UK 12L

Eu am optat pentru dezumidificatorul si purificatorul cu consum redus de energie Meaco UK 12L. Preţul şi detalii suplimentare gasesti aici.

Iată câteva avantaje  ale acestui dezumidificator casnic Meaco UK 12L care, cel puţin pentru mine, îl fac să fie soluţia ideală pentru locuinţele cu mucegai, igrasie sau condens:

 • elimină umiditatea în exces din încăperea în care e aşezat, şi astfel contribuie la înlăturarea riscului de formare de mucegai, igrasie sau condens; practic, de când l-am cumpărat n-am mai avut parte de aceste probleme în casă
 • prezintă un mâner de transport robust, fapt ce permite mutarea lui cu uşurinţă dintr-o cameră în alta, în funcţie de nevoia utilizării lui
 • rufele se usucă mult mai repede dacă este aşezat în încăperea în care se află acestea la uscat
 • foarte silenţios şi ideal a fi folosit şi în camere de copii
 • prezintă o lumină roşie de semnalizare ce indică momentul în care rezervorul e plin, caz în care dezumidificatorul se va opri de la sine din lucru
 • prezintă display electronic ce indică umiditatea din încăpere şi setarea umidităţii dorite
 • prezintă timer pentru oprire automată – de la o oră la 24 ore
 • nu în ultimul rând, are în vedere sănătatea, întrucât, cu ajutorul filtrului HEPA Optional acest dezumidificator poate deveni si un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii la: spori de mucegai, polen, praf, acarieni, par de animale si alte 99,97% particule mai mari de 0.3µm(microni).

Mai multe detalii, aici.

Acestea fiind spuse, vă doresc spor la cumpărături!