Camere de supraveghere si sistem de alarma fara fir

De ceva timp cochetam cu ideea de a achizitiona un sistem de alarma si supraveghere video pentru birou. Pentru ca nu imi plac cablurile, am vrut neaparat sa am sistem de alarma wireless si camere de supraveghere wireless.

Sistem de alarma wireless

Pentru alarma la efractie am ales kitul sistem de alarma wireless PNI PG200  – vezi aici – la care am primit si 6 senzori suplimentari (4 senzori de miscare si 2 senzori pentru geamuri). Este destul de usor de montat si configurat, insa cartea tehnica nu prea ajuta in acest sens. Am fost nevoit sa imi dau seama singur ce trebuie sa fac.

Avantajul acestui sistem este ca se poate instala destul de repede si usor, nu avem nevoie de fire si poate trimite alarmele atat prin SMS cat si prin apel telefonic de pe o linie de telefonie fixa sau mobila.

Cei de la compania PNI sunt foarte buni profesionisti, fiind disponibili pentru a oferi suport tehnic pentru instalare sau configurare, atunci cand este nevoie.

Kit sistem de alarma wireless PNI PG200 si 6 senzori suplimentari
Kit sistem de alarma wireless PNI PG200 si 6 senzori suplimentari

Asadar, recomand kitul sistem de alarma wireless PNI PG200  – Cumpara aici. Sisteme de alarma la preturi decente mai gasiti si la SpyShop, aici.

Camere de supraveghere fara fir (wireless), cu inregistrare

Odata ce am rezolvat problema cu detectoarele de miscare, am zis ca a sosit timpul sa trec la achizitionarea si instalarea camerelor de supraveghere. Tot fara fir! Am cochetat cu cateva variante.

La inceput am fost tentat sa incerc camera IP Wireless cu filmare HD SM6203vezi aici, la care primeam bonus un card de memorie microSD de 16 GB.

Camera IP Wireless cu filmare HD SM6203
Camera IP Wireless cu filmare HD SM6203 – Vezi aici!

Camera poate fi rotita in toate partile, atat manual cat si cu ajutorul unei aplicatii ce se poate instala pe telefonul mobil sau al unui programel ce se poate instala pe calculatorul personal. Ceea ce mie personal nu prea imi place este ca face zgomot atunci cand se schimba unghiul. In rest, este o camera destul de buna si, faptul ca are si un card de memorie gratuit face mai usoara salvarea imaginilor. Desigur, imaginile pot fi salvate si la distanta, pe telefon sau calculator.

O alta optiune care mi s-a parut interesanta este camera de supraveghere IP PNI IP801W, 720p, P2P, PTZ wireless, cu slot pentru card microSD. Aceasta camera seamana destul de mult cu cea de dinainte, doar ca nu are bonus un cad de memorie, ci va trebui sa achizitionam noi unul.

Camera de supraveghere IP PNI IP801W
Camera de supraveghere IP PNI IP801W – Vezi aici!

Si aceasta camera se invarte in toate partile si poate fi instalata atat pe o suprafata orizontala cat si pe una verticala. Daca se doreste a fi montata pe o suprafata de lemn, se poate prinde direct cu suruburi. Pe sprafata de caramaida sau beton poate fi prinsa cu ajutorul unor dibluri. Toate acestea vin la pachet cu camera de supraveghere.

Intr-un final am decis sa achizitionez un al treilea model: Camera de supraveghere video PNI House IP31, 1MP, 720P, wireless si slot microSD.

Camera supraveghere video PNI House IP31
Camera supraveghere video PNI House IP31 – Cumpara aici!

Aceasta camera mi s-a parut a fi cea mai serioasa! Are o carcasa realizata din metal si poate fi folosita atat in interior cat si in exterior. Nu se roteste, insa are imagine clara (are un senzor de imagine CMOS color de 1MP) si vede foarte bine si pe timp de noapte, cu ajutorul celor 36 de leduri infrarosu.

Si aceasta camera poate fi controlata la distanta cu ajutorul aplicatiei dedicate PNI SmartCAM. Imaginile pot fi inregistrate atat local cat si la distanta. Aparatul are in interior un slot de card MicroSD.

In concluzie, fara sa imi fi propus acest lucru de la inceput (nici macar nu stiam de aceasta firma pana acum), se pare ca am ales produse PNI pentru siguranta biroului. Pana in acest moment imi pare a fi de calitate, iar partea buna e ca si cei de la compania producatoare imi par a fi seriosi. Asadar, nu pot decat sa recomand produsele lor. Le gasesti aici.

Spor la cumparaturi!